Home » Onze zorg » Zorg omtrent medicatie

Medicatie klaarzetten is ook onze zorg

Regio Groot-Wevelgem – Gullegem – Heule – Dadizele en randgemeenten – Roeselare – Rumbeke
Oekene – Ledegem – Bissegem – Moorsele

Thuiszorg - thuisverpleging - medicatie klaarzettenHet nemen van foute medicatie is ieder jaar de reden voor een groot aantal ziekenhuis. Hierbij spreekt men over het nemen van foute medicatie of foute dosissen. Bij ziekte en op oudere leeftijd spreekt men vaak over meerdere pilletjes per dag, vaak ook te nemen op specifieke momenten op een dag. Ons team van Optizorg gaat de medicatie klaarzetten voor de patiënt, dit meestal 1 keer per week in een gemakkelijke weekdoos. Bij onduidelijkheid nemen wij contact op met de behandelende arts om zeker correct te werkt te gaan. Geen zorgen meer over juiste dosissen en pilletjes die op elkaar gelijken. De patiënt dient de medicatie enkel in te nemen.

Ook hiervoor kan een terugbetaling aangevraagd worden van de mutualiteit. Voor de familie en/of mantelzorgers is dit opnieuw een zorg minder. En Optizorg onderhoudt steeds een goede communicatie met de familie en het multidisciplinaire team (huisarts, specialist, kinesist, ergotherapeut ..).

Hebt u vragen over onze verzorging of wenst u graag een afspraak? Contacteer ons vrijblijvend, we helpen u graag verder!